Who am I?

Who am I?

Ik ben Rob Koelink en ik ben trainer. Wat vertel jij de mensen wat je bent?

Directeur, loodgieter, manager, buschauffeur, onderwijzeres, agent, sportdocent, prins carnaval, voorzitter, oppasmoeder, kassière, bloemist, adviseur enz.

Staat er tussen wat jij bent?

Natuurlijk staat het er niet tussen, want je bent geen van dit alles.

Wat ben ik?

Ik ben Rob Koelink en ik beoefen het beroep van trainer, trainingsacteur, docent en coach, maar ik ben het niet. Deze denkfout wordt dagelijks gemaakt. We zijn niet het beroep dat we uitoefenen. Ik ben Rob als ik stop met trainen ben ik nog steeds Rob, als ik stop met coachen ben ik nog steeds Rob, als ik verander van baan en ik wordt schrijver dan ben ik nog steeds Rob die het beroep van schrijver beoefent.

Wie ben ik?

Als ik nog een stapje verder ga kan ik zelfs zeggen dat ik Rob Koelink niet ben. Ik ben tijdelijk op aarde om in de menselijke gedaante van Rob Koelink mijn reis te ervaren.

Mijn “ik” weet het beter

“Ik” is voor veel mensen een probleem(pje), vaak zonder dat ze het zelf weten. “Ik” is de grootste veroorzaker van alle problemen in onze maatschappij. “Ik” vind namelijk overal wat van en “ik” krijg hierin graag gelijk. Zijn anderen (lees andere “ikken”) het daar niet mee eens dan ontstaat er een discussie die “ik” graag wil winnen.

Mijn lichaam als transportmiddel

Stel dat je in staat bent te beseffen dat jij niet jouw beroep bent, dat jij niet de persoon bent die je verteld te zijn. Stel dat je beseft dat je slechts reist in een lichaam om ervaringen op te doen, die je meeneemt na het overgaan. Zou dat iets aan jouw leven hier op aarde veranderen? Zou dat iets aan jouw gedrag kunnen veranderen?

Ik ben niet mijn gedrag

Alle ervaringen die op mijn pad zijn gekomen hebben mij geleerd dat gedrag het gevolg is van onze conditionering (de wijze waarop wij ons aanpassen aan onze omgeving), dit is grotendeels geleerd in het gezin waar we zijn opgegroeid. “Ik” blijkt het product uit dit gezin te zijn. Het gedrag dat “ik” laat zien heb “ik” in dit gezin geleerd. We beroepen ons dus op “ik” wat niets anders blijkt te zijn dan een geschapen persoonlijkheid. “Ik” bestaat dus niet het is gecreëerd. Net als de beroepen die “ik” beoefen, beoefenen wij als mens ook het “ik” zijn. Als we beroepen rollen noemen die wij uitvoeren dan is “ik” ook een rol die wij als mens vertolken.

Ik verander

Net zoals je van beroep kunt veranderen, omdat je het niet bent, kun je ook veranderingen aan “ik” aanbrengen. Je bent als mens in staat om “ik” te veranderen in de “ik” die jou de rest van jouw leven een gelukkig gevoel geeft.

Ik kies voor..

Mensen die vasthouden aan wie of wat ze zijn kiezen bewust voor de rol die ooit is gecreëerd door andere “ikken”. Welke keuze maak jij?

 

 

 

 

Rating: 5.0/5. From 1 vote.
Please wait...
Voting is currently disabled, data maintenance in progress.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.