EXCUSES

Wat is jouw excuus?

Een knellende schoen kan een reden zijn om niet te gaan rennen. Het is makkelijk te verhelpen door een passende schoen aan te trekken. Als de knellende schoen een excuus is om niet te gaan rennen, helpen passende schoenen niet

Excuses

Knellende schoenen zijn 1 van de duizenden excuses die er voor zorgen dat we niet die stappen maken om te gaan “leven, genieten, onze dromen waarmaken en gelukkig zijn”. Wat is jouw excuus om in jouw situatie te blijven zitten?

Overleven

Mijn excuus was hopen dat het beter wordt. Mijn uiterste best doen om door te gaan waar ik mee bezig was en niet op te geven, aanpassen waar nodig, pleasen, de signalen van mijn lichaam negeren en veel toneel spelen. Ik was aan het overleven.
Een burn-out stopte dit eindeloze proces van zelfvernietiging

Investering

Na mijn burn-out besloot ik het anders te gaan doen. Ik investeerde in mijzelf. Zocht hulp bij een haptonoom, die mij weer in contact met mijn lichaam bracht. Schema therapie maakte de dilemma’s in mijn hoofd duidelijk. Opleiding en coaching gaven inzicht.

Verantwoordelijkheid

Uiteindelijk besefte ik dat ik niet alleen de hoofdrolspeler in mijn film ben, ik ben ook de regisseur. De keuzes die ik maak zijn mijn verantwoordelijkheid. De keuzes die ik maakte om te overleven en mijn gezondheid in gevaar te brengen heb ik zelf gemaakt. De keuzes die ik nu maak zijn allen gebaseerd op de volgende vragen die ik mijzelf stel:

• Wordt ik hier blij en gelukkig van
• Heb ik een goed gevoel bij deze keuze
• Doe ik dit voor mezelf of voor een ander
• Krijg ik hier energie van of kost dit energie

Standvastig

Als je, zoals in mijn geval, keuzes gaat maken die goed voor jezelf zijn, houd dat in dat je mensen gaat verliezen. Mensen vinden het fijn als alles bij het oude blijft, dat ze weten waar ze aan toe zijn met je. Verander je jouw vaste gewoontes dan gaat dat opvallen en geeft dat wrijving. Een eerste reactie van mensen is je overhalen om weer “gewoon of normaal” te gaan doen. Mensen kunnen hier heel creatief in zijn. Dit is een eerste test om te kijken hoe standvastig je bent om te willen veranderen.

Gedachten

Bedenk tijdens het proces van “voor jezelf kiezen” dat onze gedachten er voor zorgen hoe wij ons voelen. Het zijn niet de mensen om ons heen die dat bepalen.

Bewustwording

Onze gedachten bepalen hoe wij ons voelen en welk gedrag wij vertonen al denken wij vaak dat de mensen in onze omgeving dit doen. Bedenk maar eens wat de reden was dat wij ons bewust werden van ons:

• Uiterlijk
• Stem
• Mening
• gewoonten
• Kleding
• Relaties

Het moment dat iemand hier iets van zei gingen wij ons er pas druk over maken. We kregen er gedachten over. Gedachten die er voor zorgden dat wij niet bij onszelf bleven, maar dat wij ons gingen gedragen zoals we dachten dat onze omgeving dat wilde.

Zelfverloochening

Er is lef voor nodig om jezelf te zijn. Ik heb lange tijd het lef niet gehad om bij mijn unieke zelf te blijven. Als je gevoelig bent wat de mensen van je vinden kun je gaan pleasen, gaan doen wat mensen van jouw verwachten, erkenning bij anderen gaan zoeken, bevestiging nodig hebben van anderen. Uiteindelijk raak je jezelf kwijt en ben je niet meer de regisseur over jouw eigen film.

Leve mijn burn-out

Mijn burn-out was mijn redding. Ik ben dankbaar dat mijn burn-out op mijn pad kwam. Ik koester het moment dat mijn lichaam er meer dan genoeg van had dat ik de regie bij anderen neerlegde. Mijn lichaam weet precies wat goed voor mij is. Mijn lichaam is mijn waarheid.

“Authentiek zijn is, in al mijn kwetsbaar durven zijn, mijn uniek zijn, leven”.

En nu

Mijzelf erkenning geven voor al het moois dat ik te bieden heb. Bevestiging heb ik niet meer nodig van mijn omgeving. Ik weet wat mijn kwaliteiten zijn, ik leef, ik geniet, ik maak mijn dromen waar, ik ben gelukkig.

Mijn pad, jouw pad

Mijn pad is het unieke pad dat alleen ikzelf kan bewandelen, los van alle aardse zaken die voor afleiding kunnen zorgen. Ik ben bewust en bewustwording is mijn religie.

“Ik ben oké, jij bent oké”

De beste investering is in jouw groei en ontwikkeling: Ik ben Rob Koelink , coach en schrijver van blogs over bewustwording. Durf jij in jezelf te investeren en jouw unieke leven te gaan leven? Neem dan CONTACT op. Ik geloof in jou. Geloof jij in jezelf?

Rating: 3.0/5. From 1 vote.
Please wait...
Voting is currently disabled, data maintenance in progress.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.