Trainings-Acteren

Medewerkers vinden rollenspellen spannend, mag dat?

Ik heb nog nooit meegemaakt dat een deelnemer het niet spannend vindt om een rollenspel met mij te doen. Trainings-acteren is confronterend. De deelnemer kijkt in de spiegel naar de gevolgen van zijn/haar gedrag.


De kracht van mijn rollenspel en mijn meerwaarde als professioneel trainings-acteur:

  • uw medewerker wordt zich bewust van de gevolgen van zijn/haar gedrag
  • uw medewerker kan in het spel ander gedrag uit proberen
  • uw medewerker leert in een veilige omgeving welk gedrag voor hem/haar het beste werkt
  • uw medewerker heeft tijdens het rollenspel nieuwe vaardigheden aangeleerd
  • uw medewerker kan de nieuwe vaardigheden direct in zijn werksituatie toepassen

Het is wetenschappelijk bewezen dat door Ervarend Leren, de deelnemer 90% van het geleerde in de praktijk zal toepassen.

Geen behoefte aan een slaapverwekkend monoloog

Mijn trainings-acteren veroorzaakt interactieve communicatie. Deelnemers zijn actief met de training bezig en willen niets missen van wat er gebeurt. Het waarnemen van het rollenspel is minstens zo leerzaam. Mijn feedback zorgt dat het spel leerzaam wordt afgesloten met een tip en een top. Nog niet overtuigd??

Lees hier dan meer: over Rob

Wat zeggen Docenten over Rob als Trainings-Acteur?

Feedback voor Rob Koelink, trainingsacteur

Rob is als trainingsacteur heel goed in staat de cursisten een spiegel voor te houden en daarmee de cursisten op een positieve en professionele manier te confronteren met hun eigen optreden en valkuilen. Wat je geeft, krijg je ook weer van hem terug. Hij is dienstbaar richting de cursisten, zodat zij alle gelegenheid krijgen te oefenen.

Door zijn ervaring als trainingsacteur weet hij heel goed wat er van de cursisten verwacht wordt op de examens die zij gaan doen. Hij speelt goed in op situaties die tijdens examens aan bod kunnen komen. Hij kan tijdens de training diverse personages, emoties en rollen spelen en is in staat de cursisten uit te dagen met als doel ze nog beter en scherper te maken. Hij neemt daarbij altijd de tijd voor de cursisten en geeft ze de kans hun optreden te evalueren en eventueel aan te passen.

Het is leuk om te zien dat door zijn tegenspel de cursisten gewoon vergeten dat ze aan het oefenen zijn en de gespeelde casuïstiek ‘net echt’ is.

De samenwerking met de trainer verloopt op een natuurlijke en zeer prettige manier. Zijn feedback is niet alleen gebaseerd op het optreden, maar bevat ook vaak tips en trucs op juridisch en procedureel vlak. Dit is daarmee een welkome aanvulling op het programma. Daarnaast is het gewoon een gezellige vent met humor, die graag met trainer en cursisten aan de slag gaat en die je er zeker bij kan hebben.

Van Patrick de Roos, trainer bij NIVOO opleidingen

Rob heeft mij als trainingsacteur meerdere keren bijgestaan bij diverse Boa praktijk cursussen. Rob heeft veel ervaring en hij doet zijn huiswerk zorgvuldig. Hierdoor kan Rob goed improviseren en komt hij professioneel en geloofwaardig over. Daarnaast is het erg prettig dat Rob capabel is om professioneel feedback te geven bij de na-gesprekken. Ook waardeer ik zeer zijn positieve en energieke houding. 
Rob is een enthousiaste, vrolijke, zorgvuldige trainingsacteur met wie het veilig en goed oefenen is voor cursisten. Tevens is hij een veelzijdige acteur die al de te spelen rollen zeer geloofwaardig en realistisch weet neer te zetten waarmee hij de cursist doet vergeten dat het “maar een rollenspel is. Wanneer je Rob als trainingsacteur inzet, ben je verzekerd van een goede, intensieve en kwalitatieve hoogwaardige training!

Met vriendelijke groet Bento Triple B Opleidingen

No votes yet.
Please wait...