mijn unieke pad

Mijn unieke pad

In 1964 ben ik geboren. Het gezin waar ik opgroeide bestond uit een vader, moeder, broer en zus. Ik ben een nakomertje (vrij vertaald: 11 jaar erna kwam er nog eentje) Dit heeft zo zijn voordelen. Ik kreeg overal mijn zin in en hoefde niets te delen. Anderen noemde mij een verwend kreng.

Nadelen

Het had natuurlijk ook nadelen. Mijn enorme drang naar vrijheid werd ingebonden, omdat ik de geplaveide paden moest bewandelen. Ik vond school niet leuk. Ik mocht daar met mijn verwende gedrag niet doen wat ik graag wilde. Leraren deden veel moeite om mij in het systeem te laten passen.

Recalcitrant

Vaak werd mij verweten dat ik kinds gedrag vertoonde als ik mijn zin niet kreeg. Ik gooide mijn kont tegen de kribbe, mijn hakken in het zand, pleegde verzet en vertoonde recalcitrant gedrag. Ik kon het tot een persoonlijke vete maken als je mij niet mijn gang liet gaan.

Oorlog

Mijn moeder, leerkrachten, onderofficieren in dienst, leidinggevenden. Iedereen met gezag, die mij iets liet doen tegen mijn zin en dit met autoriteit voor elkaar probeerde te krijgen had er een geduchte tegenstander bij. Voor mij was dit oorlog. Een psychologische oorlog wel te verstaan, want daar was ik sterk in. Ik zocht de zwakke plek van mijn tegenstander en drukte daar op tot hij of zij het opgaf of bezweek.

Pleasen

Velen gaven het vechten op, anderen bezweken en mij gaf dit tijdelijk rust. Ik werd het vechten moe, want overal waar ik kwam trof ik autoriteit. Ik leerde mijzelf andere technieken aan om niet altijd de strijd aan te gaan. Aanpassen werkt tot op zekere hoogte. In mijn huwelijk paste ik mij zoveel aan dat ik niet meer bestond. Een scheiding was mijn redding en gaf mij mijn vrijheid terug. Ik was alleen mijzelf kwijt, ik had een systeem van pleasen ontwikkelt. Pleasen is een prachtige kwaliteit als je voor jezelf blijft zorgen. Dat laatste vergat ik.

Overleven

Vechten en pleasen zijn beide overleving mechanismen net als vluchten en verstarren. Ik ken ze alle 4 en ben mij hiervan bewust, waardoor ik ze moeiteloos kan inzetten op het juiste moment. Ik vertel in mijn trainingen wel eens dat het onmogelijk is om met mij ruzie te krijgen, als dit gebeurt is het omdat ik dat wil. Dit is de ultieme controle hebben over mijn leven. Controle is iets verschrikkelijks het staat tegenover de vrijheid waar ik zo naar verlang.

Groeien

Mijn unieke pad heb ik nodig gehad om te groeien en ontwikkelen. Alle mensen die mij het moeilijk hebben gemaakt ben ik dankbaar voor de leermomenten, ze waren mijn spiegel en hebben mij getraind in omgaan met mijzelf. Al deze mensen waren mijn leraren, ze hebben mij geconfronteerd met mijn gedrag als in rollenspelen. Ik leerde wat wel en niet voor mij werkt. “Ervarend leren” noem ik dit tijdens mijn werk als trainingsacteur. Ik speel geen rollen, ik ben de rol die ik speel, ik lever de ervaring die anderen helpt, omdat het mij geholpen heeft.

Dankbaar

Ieder mens heeft zijn/haar unieke pad om dat te leren waar hij/zij als ziel voor gekozen heeft. Alle mensen die op ons unieke pad komen maken deel uit van deze groeiperiode. Er is niemand die bij toeval op ons pad komt. Elk mens loopt korte of langere tijd met ons mee met een reden. Ze helpen ons, zonder dat wij het vaak beseffen. Ik bedank alle mensen die mij geholpen hebben en het voor mij mogelijk hebben gemaakt, dat ik nu als leraar voor zoveel andere mensen mag dienen. Een dankbare rol die mij op het lijf geschreven is. Mijn unieke rol, mijn unieke pad.

Contact

Ik ben Rob Koelink als trainingsacteur en trainer maak ik mensen bewust van hun gedrag en help ze trouw te zijn aan hun eigen unieke pad. Voor CONTACT

 

 

No votes yet.
Please wait...
Voting is currently disabled, data maintenance in progress.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.