Dat is toevallig

Toeval bestaat niet

Jaren geleden had ik ineens door dat toeval niet bestaat en begreep ik waarom bepaalde mensen op mijn pad kwamen en ik steeds met dezelfde gebeurtenissen geconfronteerd werd.

“Alles heeft een reden ….. en die reden ben ik”

Nou dat is toevallig….hoor je het jezelf al zeggen….je ontneemt hiermee de diepere reden dat dit jou overkomt. Toeval is het label wat onze hersenen op gebeurtenissen plakken die niet te verklaren zijn.

De definitie van toeval zou dan ook kunnen zijn: “Toeval is een niet te verklaren gebeurtenis”

Wat zou er gebeuren als wij gebeurtenissen niet meer toeschrijven aan toeval?

• De vriendin waar jij net aan denkt belt jou……Hey dat is toevallig!
• Je hebt zin om ergens heen te gaan en iemand vraagt jou mee……toevallig ik wilde daar ook heen
• Je bent ergens en komt een bekende tegen ………Dat is toevallig, jij ook hier.

Stel dat:

• onze gedachten, onze wensen zo sterk zijn dat dit energie in beweging zet en het uit laat komen.
• er in ons onderbewustzijn een mechanisme zit die precies weet wat wij nodig hebben en ons in de gelegenheid brengt om dit te ervaren.
• onze hersenen van een dusdanig laag niveau zijn dat wij nog niet in staat zijn contact te leggen met ons onderbewustzijn
• ons onderbewustzijn alle kennis bezit die wij nodig hebben om ons pad op aarde te bewandelen
• onze hersenen toegang krijgen tot dit onderbewustzijn

Angst als raadgever

Angst is onze grootste drijfveer om onze hersenen te vertrouwen. Zijn onze hersenen wel te vertrouwen? Zijn de gedachten in ons hoofd de waarheid of slechts de waarheid waar wij op dat moment in geloven? Zijn gedachten niet gewoon hersenspinsels, die wij als waar aannemen?

“Toeval is de gedachte die in ons opkomt als er een onverklaarbare gebeurtenis plaatsvind”

Zijn relaties toevallig

Elke relatie die ik in mijn leven heb gehad heeft mij wat geleerd over mezelf. Is het dan toevallig dat deze relaties op mijn pad gekomen zijn? Nee, elke relatie kwam op het moment dat ik het nodig had om te mogen groeien. Het heeft mijn ziel laten groeien door te ervaren.

Ervaring

Ervaren is de reden dat wij mogen groeien. Want wat doen wij met deze ervaring, gaan we er door heen of vluchten wij weg?

Pleasen

In mijn relatie ben ik vaak weg gevlucht voor mezelf. Ik gaf mijn grens niet aan of niet goed aan. Het gevolg was dan dat ik mezelf verloor. Elke keer dat ik mijn grens niet aangaf ging ik een stapje bij mezelf vandaan. Mijn leerproces in een relatie is dat ik mijn behoeftes leer aangeven en niet de behoeftes van de ander vervul. “Please gedrag”.

Ik mag er zijn

Is het toeval dat ik in relaties steeds geconfronteerd wordt door mijn onvermogen om mijn grens aan te geven en dat ik overmand wordt door schuldgevoelens als ik voor mezelf kies? Ik ben zo ver dat ik hier bewust van ben. Toeval hoor je mij niet meer gebruiken. Voor mij zijn relaties de ultieme aardse leerschool waarin ik mag groeien om bij mezelf te blijven, om mezelf te leren kennen, om genoeg van mezelf te houden dat ik mezelf zo belangrijk vind dat ik zonder schuld gevoel mag kiezen voor Rob.

Alles is een spiegel

Alles begint bij mij, net als alles begint bij jou. Alles draait ook om onszelf. Alles wat op ons pad komt is de spiegel waarin we kijken. Leg je de schuld bij de ander dan is dit dus een gemiste kans. De ander heeft een eigen pad en heeft jou als spiegel gebruikt om geconfronteerd te worden met zijn eigen gedrag.

Mijn unieke pad

Toeval is slechts een label, een afleiding van de echte reden van wat er gebeurt. Hulp die geboden wordt om ons pad te bewandelen en ons in de gelegenheid te brengen dit pad te volbrengen. Het leven is een leerschool, het leven is het bewandelen van ons unieke pad om als ziel te mogen groeien.

“Ik hou van mij, ik hou zielsveel van mij”

Ik ben Rob Koelink. Ik schrijf blogs over mijn persoonlijke groei en ontwikkeling (voor CONTACT)

 

 

 

 

Rating: 5.0/5. From 1 vote.
Please wait...
Voting is currently disabled, data maintenance in progress.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.