Who am I?

Who am I?

Ik ben Rob Koelink en ik ben trainer. Wat vertel jij de mensen wat je bent?

Directeur, loodgieter, manager, buschauffeur, onderwijzeres, agent, sportdocent, prins carnaval, voorzitter, oppasmoeder, kassière, bloemist, adviseur enz.

Staat er tussen wat jij bent?

Natuurlijk staat het er niet tussen, want je bent geen van dit alles.

Continue reading Who am I?

Spiegeltje spiegeltje aan de wand …..

Spiegeltje spiegeltje aan de wand …..

De spiegel toont ons hoe anderen ons zien. Voor we de deur uit gaan kunnen we ons uiterlijk nog even bijwerken. Dat kan schelen bij een eerste indruk. Om onze persoonlijkheid bij te werken in de spiegel lukt niet zo simpel.

Continue reading Spiegeltje spiegeltje aan de wand …..

Eigen belang

In het belang van ….

In wiens belang eigenlijk, meest van de tijd speelt ons eigen belang de hoofdrol bij alle keuzes die wij maken. Ons eigen belang is zo sterk vertegenwoordigt dat dit ons vaak in de weg zit als er andere belangen spelen. Herken je dit?

Continue reading Eigen belang

Dat is toevallig

Toeval bestaat niet

Jaren geleden had ik ineens door dat toeval niet bestaat en begreep ik waarom bepaalde mensen op mijn pad kwamen en ik steeds met dezelfde gebeurtenissen geconfronteerd werd.

“Alles heeft een reden ….. en die reden ben ik”

Nou dat is toevallig….hoor je het jezelf al zeggen….je ontneemt hiermee de diepere reden dat dit jou overkomt. Toeval is het label wat onze hersenen op gebeurtenissen plakken die niet te verklaren zijn.

Continue reading Dat is toevallig

Afscheid

Afscheid van een vriend

Ik was 8 jaar. Je kwam als vriend van mijn zus.
Ik ben 54 jaar. Je vertrekt als mijn zwager, mijn broer, mijn vriend.

Kanker komt ongemerkt in iemands leven. Lomp, onverwacht en slecht getimed. Met veel bombarie neemt het leven over en veroorzaakt uiteenlopende emoties.

Continue reading Afscheid

Relatie stuk

What the fuck…..mijn relatie is stuk

Het was geen date, het was werk gerelateerd. We werkten 3 dagen samen en er ontstond iets. Dat ongrijpbare wat liefde zo interessant maakt. Zo geweldig en doodeng tegelijk. Ik leef net als de dag ervoor en toch gaan mijn gedachten maar over 1 onderwerp ….. jou. Verliefd.

Continue reading Relatie stuk

mijn unieke pad

Mijn unieke pad

In 1964 ben ik geboren. Het gezin waar ik opgroeide bestond uit een vader, moeder, broer en zus. Ik ben een nakomertje (vrij vertaald: 11 jaar erna kwam er nog eentje) Dit heeft zo zijn voordelen. Ik kreeg overal mijn zin in en hoefde niets te delen. Anderen noemde mij een verwend kreng.

Continue reading mijn unieke pad

Overtuigingen

Kan niet……..bestaat niet

Onze gedachten zijn zo sterk dat als we geloven dat we iets niet kunnen dit ook zo is. Gedachten zijn in staat om overtuigingen te creëren en dat hoeven niet perse onze eigen gedachten te zijn.

“Overtuigingen zijn het product van de gedachten die we als waarheid aannemen”.

Ik heb 3 enorm krachtige tools genoemd, gedachten, overtuigingen en creëren, die wij als mens kunnen gebruiken om dat te bereiken wat wij het liefste willen.

Continue reading Overtuigingen

Super power

Kwetsbaarheid is kracht

Marvel heeft een stal vol superhelden. Voor Marvel maakt het niet uit of je man, vrouw of kind bent. Iedereen kan een superheld zijn op het witte doek. In het echt blijft het vaak bij dromen over speciale gaven, die je in kunt zetten om anderen te helpen of om het recht te laten zegevieren.

In mijn blog vertel ik over de “super power”, die alle mensen bezitten: Kwetsbaarheid.

Continue reading Super power

EXCUSES

Wat is jouw excuus?

Een knellende schoen kan een reden zijn om niet te gaan rennen. Het is makkelijk te verhelpen door een passende schoen aan te trekken. Als de knellende schoen een excuus is om niet te gaan rennen, helpen passende schoenen niet

Excuses

Knellende schoenen zijn 1 van de duizenden excuses die er voor zorgen dat we niet die stappen maken om te gaan “leven, genieten, onze dromen waarmaken en gelukkig zijn”. Wat is jouw excuus om in jouw situatie te blijven zitten?

Continue reading EXCUSES